Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА задържа публикуването на окончателния списък на F1 отборите за 2015 г....

ФИА задържа публикуването на окончателния списък на F1 отборите за 2015 г. заради Маруся

61
0

Надеждата на Маруся/Мейнър да се върне в световния шампионат на Формула 1 бе подсилена от ФИА. Международната автомобилна федерация ще задържи максимално публикуването на финалния списък с участниците в тазгодишното първенство, за да даде шанс на екипа да изпълни изискванията за 2015 г.

Отборът, който фигурира в предварителния лист като Мейнър Гран при, се опитва да направи болид по спецификациите за предстоящия сезон. Стратегическата комисия отхвърли молба тимът да се състезава с модифициран миналогодишен болид. Това решение обаче не бе финално за екипа – такова би било публикуването на окончателния списък на участниците. Ако Маруся/Мейнър фигурира там, има право да пропусне до три старта от шампионата, както се случи през 2014 г. след изпадането в търговска несъстоятелност.

Отборът вече е платил входящата такса и е водел дискусии с ФИА как да процедира по-нататък относно завръщането си във Формула 1, когато дойде решението на Стратегическата комисия. Според информация на Аутоспорт от Маруся/Мейнър са заявили пред представители на федерацията, че могат да конструират междинен болид за първата част от сезона. Забавянето може да е най-много за първите три надпревари и екипът трябва да е на стартовата решетка най-късно за Гран при на Бахрейн (четвърти кръг, който е на 19 април).

Разговорите ще продължат и през следващата седмица. ФИА търси от тима уверения за инвестициите, които биха позволили съществуването и участието му във Формула 1 в дългосрочен план. Мейнър излиза от търговска несъстоятелност на 19 февруари.