Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА отхвърли молбата на Ферари Сайнц да кара в теста след Абу...

ФИА отхвърли молбата на Ферари Сайнц да кара в теста след Абу Даби

2851
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

ФИА отхвърли молбата на Ферари Карлос Сайнц да участва в теста след финалната надпревара за сезон 2020 в Абу Даби. Тя бе отправена, след като от международната автомобилна федерация разрешиха на Фернандо Алонсо да участва в изпитанията.

Допускането на двукратния световен шампион до теста предизвика доста ядосани реакции в падока на Формула 1. Самият той заяви, че няма да развива нищо по болида на Рено, което не подейства особено успокояващо.

„Според нас е грешка Фернандо да кара в изпитанията и сме уведомили ФИА за това си мнение. След това поискахме разрешение за Карлос“, заяви шефът на Скудерията Матия Биното по време на втория уикенд в Бахрейн.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Вследствие на това и допълнителни запитвания относно теста рейс директорът на ФИА Майкъл Маси е изпратил съобщение до отборите, че изискванията няма да бъдат променени. Според тях всеки пилот, който е участвал в повече от две Гран при надпревари през кариерата си, „може да кара, ако не се е състезавал в никакви стартове през 2020 г.“. Това уточнение означава, че Джак Айткен например ще може да проведе тренировки с Уилямс.

В Макларън също не бяха доволни от допускането на Алонсо до изпитанията. Шефът на отбора Андреас Зайдл обаче заяви, че това не променя разбирането на екипа, а то е, че активни пилоти не могат да участват в теста. От Рейсинг Пойнт също изразиха желание Себастиан Фетел да кара за тях след финала на сезон 2020, но това явно няма да се случи.