Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА разреши на отборите да поставят огледалата върху halo

ФИА разреши на отборите да поставят огледалата върху halo

49
0
Halo,ореол,Себастиан Фетел,Ферари

ФИА разреши на отборите да поставят огледалата за задно виждане върху предпазния ореол (halo). Причината за това е оплакване на част от пилотите от началото на сезона, че не виждат почти нищо в огледалата заради самото halo и разположението на задното крило.

Това може да стане при спазването на всички досегашни правила за огледалата, сред които са минимални размери от 150 мм дължина и 50 мм широчина и способността на пилота чрез тях да вижда буквите и цифрите, разположени зад колата, които са част от специалния тест на ФИА,.

Освен това има и ново правило, че всяка част, която е разположена до 20 мм от структурата на halo, трябва да бъде разделена на отделни пластове, за да не се използва тя като аеродинамичен обтекател. Смята се, че с това разрешение за поставяне на огледалата върху ореола някои от отборите ще се опитат да извлекат аеродинамични предимства

Освен това огледалата не могат да бъдат монтирани и върху ореола и върху шасито, защото по този начин свалянето на halo щяло да стане по-трудно. Върху огледалата, поставени върху ореола, няма да може да бъдат слагани и камери.