Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА на свой ред критикува Ватанен

ФИА на свой ред критикува Ватанен

41
0

Фондацията на ФИА също на свой ред формално смъмри Ари Ватанен. По-рано тази седмица финландецът обвини своя конкурент за президентския пост във ФИА – Жан Тод, в това, че е фаворитизиран под формата на финансиране от федерацията, че обикаля с частен самолет и че е винаги се явява показно с приятелката си – актрисата Мишел Йео.

Говорител на Тод пък отговори на тези обвинения, заявявайки, че финландецът е „представил грешно постиженията на кампанията“ и отрече за неправилно използване на средства на ФИА.

Днес шефът на фондацията на ФИА – Карлос Макая прати писмо на Ватанен относно тази дискусия, като го направи и достъпно за пресата.

В него Макая изразява „загриженост“ относно „тотално фалшивите“ обвинения на Ватанен, припомняйки че Мишел Йео всъщност е доброволен посланик на кампанията „Да направим пътищата по-сигурни“, като Тод също има официални роли. Ватанен, също както и съперника си, е член на фондацията на ФИА.

„Много е разочароващо, че сте избрали да представяте погрешно работата на друг член по този начин и да омаловажавате великолепния принос на Мишел Йео.

Разбирам, че заради предстоящите избори за президент на ФИА трябва да има отворен и буен дебат. Въпреки това обаче искам да Ви помоля никога повече да не омаловажавате ролята на фондацията на ФИА по такъв начин „, пише Макая в писмото си.