Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА не се е отказала от стандартните двигатели

ФИА не се е отказала от стандартните двигатели

31
0

ФИА е на път да започне дискусии за стандартни двигатели от 2010 година – един ход, който може да откаже някои производители от този спорт.

Мозли вече писа миналата седмица до тимовете, за да им каже, че обмисля стандартни двигатели като мярка за намаляване на разходите. Другата седмица в Женева шефовете на тимовете ще обсъждат именно намаляването на разходите.

Предполага се, че заплахата на Мозли е по-скоро начин за прокарване на други промени, тъй като още от сега има страхотни противоречия по отношение на стандартните двигатели.

В петък следобед в Шанхай обаче бе съобщено, че ФИА ще започне преговорите за стандартни двигатели, което предполага, че явно идеята продължава да се разглежда.

В съобщението е казано: „ФИА ще започне да търси трета страна, която да доставя двигатели и трансмисии за състезателите във Формула 1 през 2010, 2011 и 2012 година.”

„Общите условия и изискванията ще бъдат публикувани на сайта на ФИА”

Производителите дадоха да се разбере в Япония, че са против стандартните двигатели – като някои намекнаха, че може да се оттеглят от спорта, ако те бъдат представени.