Начало Рали ФИА обяви скоростната кутия на Ожие за легална

ФИА обяви скоростната кутия на Ожие за легална

95
0

ФИА обяви, че скоростната кутия от автомобила Форд Фиеста WRC на Себастиен Ожие, с който четирикратният световен шампион се състезава в рали Мексико, отговаря на правилата.

Скоростната кутия бе транспортирана до Франция след третия кръг от световния рали шампионат за 2017 г. Там тя бе проверена от техническия делегат на ФИА Жером Токе заради предположения, че може да е по-лека от допустимото. По време на проверката са присъствали представители на М-Спорт.

Трансмисията от Мексико е била сравнена с онази, която от М-Спорт са представили пред ФИА за хомологация на Фиеста WRC. След доклада на Токе стюардите от рали Мексико взеха следното решение:

„На 20 март 2017 г. стюардите получиха доклад от техническия делегат на ФИА, постановяващ, че по време на проверка скоростните кутии са били съпоставени с депозираната хомологирана скоростна кутия и е установено, че отговарят на правилата. Стюардите решиха да не предприемат по-нататъшни действия.”

Решението означава, че Ожие ще запази второто си място от рали Мексико, както и лидерството в генералното класиране на шампионата.