Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА оповести екипите за 2012 г.

ФИА оповести екипите за 2012 г.

28
0
ФИА

ФИА оповести официално екипите, подали заявки за участие в световния шампионат на Формула 1 през 2012 г. Срокът за следващата година е края на ноември и съответно стана ясно кои са непотвърдените пилоти. Уилямс и Форс Индия например не са подали нито един състезател за догодина, а се очакваше Пастор Малдонадо да фигурира в тима от Гроув.

Същата е ситуацията с Торо Росо, където информацията относно съдбата на Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари се променя няколко пъти през годината. Испания Рейсинг пък не са обявили Педро де ла Роса, след като преди седмица подписаха с него двугодишен договор.

Очаквано Рено/Лотус са подали само Кими Райконен. Според непотвърдени данни Виталий Петров има срок до 10 декември да се разбере с отбора дали продължава и през 2012 г. Ситуацията на руснака не бе улеснена от избухването му миналия месец след Гран при на Абу Даби, когато обвини тима, че автомобилът не се развива от месеци и има сериозни пропуски в стратегиите и спиранията в бокса.

Освен него за най-силни кандидати за втория кокпит от Енстън са смятани Ромейн Грожан и Бруно Сена.

В Макларън пък Дженсън Бътън трябва да се състезава с №3 през следващия сезон, след като завърши 2012 г. пред съотборника си Люис Хамилтън. В Ред Бул пък изобщо няма да сменят номерата, след като отново са световни шампиони и Себастиан Фетел запазва №1 на колата си.

Останалите сигурни екипи са Ферари с Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, Мерцедес с Михаел Шумахер и Нико Розберг, Заубер с Камуи Кобаяши и Серхио Перес, Катерам с Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, Маруся с Тимо Глок и Шарл Пик.