Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА прави работна група за контрол на разходите

ФИА прави работна група за контрол на разходите

47
0
Жан Тод

След като 10 от 12-те отбора (изключение правят само Ред Бул и Торо Росо) в писмо до президента на ФИА, Жан Тод, поискаха споразумението за ограничаване на разходите да бъде включено в спортния регламент, дискусиите относно този въпрос отново започнаха да набират темпо. Утре дори нова работна група, създадено специално по този въпрос, трябва да направи своето първо заседание, както стана ясно след среща на тим мениджърите в неделя сутринта в Малайзия.

Според дочути информации на срещата ще присъстват представители на Макларън, Ферари, Мерцедес, Лотус и Маруся. Участието на Маруся е заради опита на Пат Саймъндс по отношение на мениджмънта и техниката, както и за да може да има представител на един от трите най-малки отбори.

Председател на работната група ще бъде Дамиен Клермон, който е бил дългогодишен финансов шеф на концерна ФИАТ. Клермон стана през февруари главен административен директор на Световната федерация и трябва да отговаря за административните и финансови области във ФИА, за да може президентът Жан Тод да се концентрира върху стратегическите си задачи. Клермон е директно подчинен на Тод.