Начало WRC News ФИА премести рали Аржентина със седмица напред

ФИА премести рали Аржентина със седмица напред

161
0
рали Аржентина
снимка: М-Спорт

Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви официално отмяната на рали Чили от тазгодишния световен шампионат (WRC) и промени датата на надпреварата в Аржентина. Организаторите от Чили изпратиха официална молба още миналата година заради неспокойната политическа обстановка в страната. Те се надяват надпреварата да се върне в календара на първенството за 2021 г.

ФИА
снимка: Мирко Щанге

Световният съвет на ФИА за автомобилен спорт проведе e-гласуване, вследствие на което одобри молбата на организаторите от Чили. Взето бе и решение да се промени датата на рали Аржентина. Надпреварата там първоначално бе планирана за последната седмица на април и началото на май (30 април – 3 май). Сега обаче ралито ще се състои седмица по-рано – 23-26 април. По този начин се осигуряват още няколко дни за транспортирането на коли и оборудване от Южна Америка към Африка. В календара на WRC за 2020 г. се завърна едно класическо състезание – рали Кения, което ще е в средата на юли.

При това положение календарът на световния рали шампионат става от 13 кръга. Сезонът започва тази седмица с легендарната надпревара Монте Карло. Финалът ще е в Япония в края на ноември.

Ревизираният WRC календар за 2020 г.

1.26 януариРали Монте Карло
2.16 февруариРали Швеция
3.15 мартРали Мексико
4.26 априлРали Аржентина
5.24 майРали Португалия
6.7 юниРали Италия
7.19 юлиРали Кения
8.9 августРали Финландия
9.6 септемвриРали Нова Зеландия
10.27 септемвриРали Турция
11.18 октомвриРали Германия
12.1 ноемвриРали Великобритания
13.22 ноемвриРали Япония