Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА промени ограниченията за завои 1 и 4 на пистата в Алгарве

ФИА промени ограниченията за завои 1 и 4 на пистата в Алгарве

1521
0
Портимао
снимка: Пирели

Преди началото на уикенда за Гран при на Португалия, от ФИА приеха стриктен протокол за преминаването на пилотите през първи и четвърти завой. Обиколката на всеки пилот, преминал и с четирите гуми зад бялата линия, следваше да бъде изтрита. Така се стигна до това, че 125 обиколки през вчерашните тренировки не бяха зачетени, като всички пилоти нарушиха ограниченията на пистата.

Пилотите изпитваха допълнителни затруднения да спазят протокола и поради липсата на добро сцепление от чисто новия асфалт по пистата.

Така рейс директорът, Майкъл Маси, взе решението да промени правилата по отношение на преминаването в тези завои тази сутрин. Отсега нататък обиколката ще бъде невалидна само, ако пилотите преминат зад червено-белите бордюри.

Въпреки промяната на ФИА още 25 обиколки бяха изтрити в третата тренировка за Гран при на Португалия.

Макс Верстапен, който беше на пистата през януари, когато тя все още беше със стария асфалт, коментира промяната в сцепллението с новата настилка:

„Хлъзгаме се и имаме тези странни моменти, в които губим колата. Ако просто влезеш завоя с малко по-висока скорост, изведнъж нямаш никакво сцепление. Така че към момента не харесвам това особено.“