Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА провери предните крила на Сузука

ФИА провери предните крила на Сузука

64
0
Форс Индия

Всички екипи са преминали успешно днешния технически преглед на пистата Сузука в Япония. Според непотвърдена официално информация автомобилите са били подложени от ФИА на нов тест за предните крила, за който отборите са били уведомени предварително.

До Гран при на Япония тестът за това до колко се огъват бе прилагане на натоварване от 100 килонютона (приблизително 102 кг) върху предното крило на 800 мм пред предната ос и на 795 мм в ляво и дясно от централната линия на колата. Допускът за огъване бе намален след предишните промени до 20 мм. Заради подозренията, че има крила, които се завъртат – ротират – около надлъжна ос при висока скорост (задният им край потъва надолу, а предната част се повдига), областта, в която се прилага усилието, е била изтеглена със 150 мм навън (и настрани, и напред).

Така би трябвало да се улови евентуално завъртане!

От Макларън обявиха тази вечер от Сузука, че крилото им е минало прегледа без да е променяно от Гран при на Сингапур, където е започнала полемиката за евентуално движение, при което се вкарва повече въздух под пода на колата и така се подобрява притискането, когато той се ускори.

На пистата днес е направило също така впечатление на репортери и фенове, че за разлика от друг път предните крила на Макларън и Ред Бул не са били изнесени пред бокса както обикновено.