Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА разгледа молбата на Хаас за промяна в резултатите от Гран при...

ФИА разгледа молбата на Хаас за промяна в резултатите от Гран при на САЩ, отложи решенията за утре

1557
0
ФИА
снимка: Спас Генев

Стюардите на ФИА разгледаха молбата на Хаас за промяна в резултатите от Гран при на САЩ. От американския тим поискаха преразглеждане на ситуацията с преминаването на шести завой. След надпреварата на пистата Circuit of the Americas (COTA) стана ясно, че много нарушения на ограниченията на трасето в тази крива са останали незасечени заради неправилно позиционирана камера. И тъй като не са отбелязани, провиненията съответно са и ненаказани. На изслушването пред стюардите от COTA бяха поканени представители на Хаас, Ред Бул, Уилямс и Астън Мартин.

В този процес искащият преразглеждане предоставя информацията, с която разполага. След това стюардите решават дали тези данни са нови и имат ли връзка с разглеждания случай. Ако решат, че информацията е нова и свързана със случая, то тогава го проверяват наново. Това обаче не означава, че взимат задължително различно решение.

„Изслушването, касаещо молбата на Хаас за преразглеждане във връзка с документи №59 и №66, издадени по време на Гран при на САЩ, бе отложено за утре, за да могат стюардите да обмислят направените изявление“, се казва в изявлението на стюардите на ФИА.

В Хаас бяха убедени, че информацията, която бяха подготвили, е съществено нова, но непосредствено свързана със случая.

„Ние вярваме, че стюардите не разполагаха с цялата информация, от която имаха нужда. Искаме да им покажем, че на пистата бяха извършени повече нарушения, отколкото реално бяха наказани. Неприемливо е да се въвеждат правила, по които не се взимат мерки срещу всички пилоти. Имаме ясни доказателства“, заяви ръководителят на екипа Гюнтер Щайнер.

„Аз не съм фен на това правило с ограниченията на пистата. Но то съществува, следователно всички трябва да го спазват. Не може веднъж да го прилагаме, а друг път не“, допълни шефът на Хаас.