Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА разследва изтичането на информация, Рено ще съди семейство Пикет

ФИА разследва изтичането на информация, Рено ще съди семейство Пикет

69
0

Световната автомобилна федерация (ФИА) ще разследва как информация по случая с Рено и уреждането изхода от Гран при на Сингапур през 2008 г. е изтекла към медиите. Пълното изявление на Нелсън Пикет младши вече бе публикувано в интернет и предизвика истинско вълнение, след като на практика разсея съмненията кой е подал сигнал за случая. В него бразилският пилот обяснява, че е взел решението да катастрофира нарочно, намирайки се в трудна ситуация и нестабилно емоционално състояние заради несигурността относно договора му за 2009 г.

Междувременно екипът на Рено обяви, че започва дело срещу семейство Пикет за уронване престижа на компанията и на Флавио Бриаторе в частност. Действието подсказва успешен изход от разговорите, проведени от италианеца с борда на френския автомобилен концерн в Париж. Той явно е успял да убеди президента Карлос Гон и колегите му в това, че твърденията на Нелсиньо не са верни и че може да ги обори.

Съобщението за съдебно дело идва точно 10 дни преди събирането на Световния съвет за автомобилен спорт на ФИА, свикан извънредно заради скандала с Рено. Сериозността на ситуацията се потвърждава още от това, че Бърни Еклестън доста дълго бе в моторхоума на Рено днес. Президентът на ФИА Макс Мозли също е на Монца – една от много редките му публични изяви през последната година.