Начало Избрани ФИА разследва Сайнц, Перес, Магнусен и Албон (обновена)

ФИА разследва Сайнц, Перес, Магнусен и Албон (обновена)

8453
0
Kарлос Сайнц
Kарлос Сайнц, снимка Ферари

ФИА разследва Карлос Сайнц, Серхио Перес и Кевин Магнусен. Пилотът на Ферари завърши на трета позиция по време на Гран при на Саудитска Арабия. Междувременно мексиканският състезател на Ред Бул остана четвърти, а датският състезател на Хаас взе две точки със своята девета позиция.

Сайнц обаче може да загуби тази позиция, тъй като ФИА в момента разследва края на надпреварата. Серхио Перес и Кевин Магнусен също се разследват от стюардите за игнориране на жълти флагове и може да получат санкции. Състезателят на Уилямс Алекс Албон бе привикан при комисарите след инцидент в предпоследната обиколка с Ланс Строл от екипа на Астън Мартин.

В заключителните етапи на състезанието в Джеда, пилотите трябваше да се справят с виртуален автомобил за сигурност, който ги принуди да намалят скоростта си. Изглежда обаче, че роденият в Мадрид състезател не е спазил това правило. Така че може да се наложи да бъде наказан. Това би означавало, че Перес може да намери място на подиума.

Въпреки това мексиканецът също трябва да се страхува от подобен сценарий, тъй като той най-вероятно е игнорирал жълтия флаг. Освен Перес и Сайнц, ФИА разследва и Кевин Магнусен.

След разглеждане на всички нарушения в надпреварата, Сайнц, Магнусен и Перес не получиха наказания. Това не се отнася за Албон. Пилотът от тайландски произход ще потегли с три места по-назад в Гран при на Австралия и получава две наказателни точки в пилотската си книжка.