Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА с нова техническа директива относно двигателите

ФИА с нова техническа директива относно двигателите

3514
0
двигател, Ферари, 2019
снимка: Ферари

ФИА е издала нова техническа директива относно двигателите във Формула 1. Това съобщава немското издание Auto Motor und Sport.

Според информацията този път става въпрос за това, че е забранено използването на запалими течности от интеркулера, въздушния конектор или хибридните системи ERS в процеса на горене.

Смята се, че тя може отново да е свързана с подозренията, че Ферари използва методи, които са забранени от правилата, за да извлича повече мощност от задвижващата си система в квалификационен режим.

По време на уикенда за Гран при на САЩ беше публикувана директива в отговор на запитване от Ред Бул. Тя касаеше горивния поток. В нея се казваше, че опитите за влияние върху начина на измерване на максималния разрешен горивен поток и неговото надвишаване се счита за нарушаване на правилата.

Имаше предположения, че във Ферари някак си успяват да заобиколят този лимит на потока. По принцип има няколко теории за това как Ферари постигна мощност, която във върхов режим е с около 50 конски сили повече спрямо съперниците.

Пак според Auto Motor und Sport в следващите няколко седмици ще има още няколко технически директиви от ФИА. С тях федерацията ще се опита да изключи всички възможности за извличането на повече мощност по нередовен начин.