Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА с признание от МОК

ФИА с признание от МОК

37
0
ФИА

Световната автомобилна федерация (ФИА) получи признание от Международния олимпийски комитет, съобщиха от организацията. Президентът на МОК Жак Рох е изпратил писмо по случая до централата в Париж.

ФИА споделя спортните ценности, които са толкова важни и за Олимпийския комитет и чиято цел е по-доброто разбирателство между обществата по цял свят. При това положение от световната автомобилна федерация заявиха изрично, че потвърждават отдадеността си на следните цели:

–    установяване и подсилване в съгласие с олимпийския дух на правилата за спортовете, чийто администратор е;

–    да подсигури развитието на спортовете си по цял свят;

–    да допринася за постигане целите на Олимпийското движение, особено във връзка с продължаващото развитие на олимпийските ценности и обучение.

Признанието от страна на МОК е предварително за срок от две години. Получена е покана за представяне на ФИА пред съответната комисия възможно най-скоро, за да стане то постоянно.

Доволен съм, че ФИА вече е част от олимпийското семейство, тъй като това е потвърждение за силата на спортните ни акредитиви. Признанието е израз и на споделените от нас с олимпийското движение ценности като уважение, добродетелност и приятелство – коментира президентът на ФИА Жан Тод.