Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА са предупредили 3 пъти Ферари за маневрата на Алонсо

ФИА са предупредили 3 пъти Ферари за маневрата на Алонсо

43
0

Състезателният директор на ФИА във Ф1 – Чарли Уайтинг разкри, че е казал три пъти на Ферари да наредят на Фернандо Алонсо да пусне Робърт Кубица, след като испанецът го изпревари неправомерно на завоя Клуб на Силвърстоун в неделя.

Вследствие на това пилотът на Ферари получи наказание за минаване през бокса и цялото му състезание се провали, тъй като то трябваше да бъде изтърпяно докато на пистата имаше кола за сигурност, а Скудерията написа в сайта си, че „в най-бързия спорт в света решенията се взимат бавно“, визирайки закъснялото решение на стюардите да накажат Алонсо.

Уайтинг обаче отвърна с това, че е казал на хората от питуола на Ферари цели три пъти да кажат на Алонсо да пусне обратно Кубица отпред, за да няма последствия.

„По радиото им предложих да сменят отново позициите си, за да няма нужда стюардите да се намесват. Казахме на Ферари три пъти, че по мое мнение те трябва да върнат позицията на Кубица.

Освен това им го казахме веднага, непосредствено след маневрата. Но те не го направиха, а при третата ни комуникация отговориха, че Кубица вече е много назад и затова няма как да му върнат позицията“, обясни Уайтинг.