Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще навлиза още по-дълбоко в действията на Рено

ФИА ще навлиза още по-дълбоко в действията на Рено

39
0

Разследването на ФИА за Рено всъщност навлиза доста по-дълбоко от сензационните слухове, че Нелсън Пикет младши умишлено е катастрофирал по време на Гран при на Сингапур, за да донесе победата на Фернандо Алонсо.

От британското издание „Independent“ цитират източник от ФИА, който е разкрил, че „други проблеми над и отвъд Сингапур също са в процес на разглеждане“.

Според предварителни данни разследването е започнало на пистата Спа-Франкоршамп, като Пат Саймъндс и Фернандо Алонсо са сред основните лица, които са били интервюирани на няколко пъти.  Шефът на тима, Флавио Бриаторе, също е бил разпитван от адвокат в Белгия, като на този етап всички от френския екип категорично отричат слуховете за Пикет в Сингапур.

„Няколко души от инженерния екип също бяха разпитвани“ – пишат в британския вестник, докато същевременно „данни и записи също са били иззети за изследване.“

На този етап няколко човека изказаха съмнението си във възможността слуховете за Рено и Сингапур да се окажат верни. Дейвид Култард, който в момента се изявява като съветник в тима на Ред Бул и коментатор за британска медия, вече изрази съмнението си.

Денис Шеврие, напуснал отбора през зимата, но реално участвал с него по време на Гран при на Сингапур миналата година, отрече да знае нещо. Франк Монтани, който е бивш тест пилот на Рено, също подчерта, че не вярва твърденията да са верни.

„Дори да те помолят да пуснеш някой, за да те изпревари, е неприятно“ – каза Монтани. „Но да те накарат умишлено да катастрофираш, е нещо съвсем различно.“

Монтани си позволи да нарече слуховете „научна фантастика“ и изрази съмнение Бриаторе да е поискал от някой от пилотите си да катастрофира.