Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще се опита да наложи нови наказания на Бриаторе и Саймъндс

ФИА ще се опита да наложи нови наказания на Бриаторе и Саймъндс

28
0

ФИА обмисля евентуален нов опит да санкционира Флавио Бриаторе и Пат Саймъндс, след като те спечелиха делото си пред френския върховен съд. Според данни на „Гардиан“ настоящият президент на федерацията Жан Тод няма желание да допусне двамата до падока, след като са наредили на Нелсън Пикет младши да катастрофира умишлено по време на Гран при на Сингапур през 2008 година.

От ФИА казаха: „ФИА планира да предприеме действия, които да гарантират, че никои, който би участвал или е участвал в подобен род опасни дейности и дейности на умишлено мамене, няма да бъде допуснат до Формула 1 в бъдеще.

Самият Макс Мозли, който бе начело на ФИА при налагането на първоначалните санкции, коментира, че нещата може лесно да се поправят чрез промяна в Спортния кодекс. Същевременно ситуацията е добър повод Жан Тод да наложи плановете си за нови дисциплинарни процедури, особено след като процесът на работа на Световния съвет по моторни спортове бе критикуван от френския съд.

Бърни Еклестън обаче предупреди да не се разпалва отново скандалът: „Това е най-лошото нещо. Би било много по-добре, ако всички седнат около една маса и видят какво могат да направят.“