Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА ще следи с електронно устройство пилотите на завой 11

ФИА ще следи с електронно устройство пилотите на завой 11

1705
0
Аутодромо Ерманос Родригес, Гран при на Мексико
снимка: Мерцедес

ФИА обяви, че ще следи с електронно устройство дали пилотите излизат и с 4-те колела извън трасето на завой 11 в предстоящия уикенд в Мексико.

Стюардите са преценили, че на това място може да се спечели време, ако се излиза извън ограничителните линии. След въпросния завой 11 следва права, на която тази година ще бъде разрешено използването на DRS.

Тези, които излязат по време на квалификацията, ще бъдат наказани с анулиране на времето в съответната обиколка. По време на състезанието всяко излизане на пилотите с 4-те колела ще бъде отбелязвано от стюардите.

При направени 3 такива от даден състезател, той ще получи предупреждение с черно-бял флаг. И при следващо такова нарушение ще бъде разследван от стюардите и може да получи наказание.

Ако даден пилот бъде принуден да напусне трасето на това място от съперник, случаят ще бъде разгледан индивидуално и няма да бъде отчетено автоматично излизане.

Въвеждането на електронно следене на това дали пилотите излизат с 4-те колела на това място се налага, след като в Гран при на Италия на Монца имаше много спорна ситуация в квалификацията със Себастиан Фетел.

Изглеждаше, че пилотът на Ферари е излязъл и с 4-те колела от ограниченията на пистата на завоя Параболика. В крайна сметка стюардите отсъдиха, че не може със сигурност да се твърди, че това се е случило. И не му анулираха обиколката.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter