Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА вика Макларън на среща със Световния съвет

ФИА вика Макларън на среща със Световния съвет

60
0

И докато аферата с лъжесвидетелствата продължава да привлича внимание, то ФИА официално съобщи, че тимът на Макларън Мерцедес е поканен от Световния съвет по моторните спортове на извънредна среща, за да обясни показанията си, дадени на стюардите от Гран при на Австралия.

В заключителни етапи от надпреварата излезе кола за сигурност, като в един момент Ярно Трули с Тойота направи грешка и излезе при един от завоите. Люис Хамилтън с Макларън го изпревари, но веднага се допита до тима си дали това е правилно.

И тъй като не е бил сигурен, Хамилтън е намалил и е пуснал Трули. В следствие на това италианецът бе наказан с 25 секунди, което го свали от трето на 12-то място. По време на среща със стюардите обаче Хамилтън и спортният директор на Макларън, Дейв Райън, са били категорични, че този ход не е бил умишлен.

Няколко дни по-късно бе представена радио комуникацията на тима на Макларън, в резултат на което Трули си върна третото място, а Хамилтън бе дисквалифициран. След това базираният в Уокинг тим бе поставен в много неприятна позиция, като Хамилтън се извини на няколко пъти и обясни, че е следвал заповедите на Райън. Междувременно самият Райън бе освободен.

ФИА потвърди в сряда, че ще има специално изслушване по въпроса, което ще се проведе на 29 април, сряда.