Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА забрани на механиците да работят цяла нощ

ФИА забрани на механиците да работят цяла нощ

39
0

Още някои допълнения в правилата за 2011-та година станаха ясни, след като ФИА публикува пълния спортен правилник за следващия сезон.

Най-важното от тях касае механиците, които вече няма да могат да работят цяла нощ по автомобилите преди свободните тренировки в състезателния уикенд.

„Забраната за работа се отнася за всички служители, които са свързани по какъвто и да било начин с работата на автомобилите и ще важи между 00:00 и 06:00, когато свободните тренировки започват в 10:00 часа и между 01:00 и 07:00 часа, когато тренировките са насрочени за 11:00 часа.

Въпреки това всеки тим ще може да се възползва от 4 индивидуални изключения по време на сезона“, се казва в новия правилник.

Правилото за една скоростна кутия на 4 надпревари пък е било допълнително модифицирано и сега състезанията, които една трансмисия ще трябва да издържа, ще са 5. Всеки пилот обаче ще има право на една смяна на скоростна кутия без наказание по време на сезона.

Същевременно пък директорът на състезанието вече ще може да затваря боксовете по време на състезание поради причини, касаещи сигурността.