Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА заплашва БАР с изключване от шампионата

ФИА заплашва БАР с изключване от шампионата

44
0

Проблемът с колата на Дженсън Бътън поставил под въпрос третото място на британеца в Италия е на път да се разрасне неимоверно. ФИА е предложила на изслушването днес в Париж екипът на БАР да бъде изваден от настоящият шампионат и да бъде глобен поне с $ 1,3 млн.

На изслушването днес от страна на БАР са се явили адвоката Дейвид Паник и в ролята си на свидетели тим шефът Ник Фрай, техническият директор Джеф Уилис, главният инженер Крейг Уилсън, тим мениджърът Рон Медоус, шефът на механиците Алистър Гибсън, механикът Дейвид Бийкрофт, шофьорът на камион Крис Фрай, спортният шеф на Хонда Ясухиро Уада и Отмар Шафнауер, вицепрезидент на Хонда Рейсинг. Освен това е присъствал и Ник Брукс, като представител на БАТ.

От страна на ищците са присъствали Йоханес (Джо) Бауер, главен инспектор на ФИА, както и двама представители на техническия щаб на централата, (поканени като свидетели) Крис де Гроот и Алън Фулър. Освен това Маклърън и Уилямс са изпратили шефовете на правните си отдели Марк Хюбърт и съответно Джон Хейли. На изслушването са присъствали и няколко акредитирани журналисти.

Четиримата съдии, които ще вземат крайното решение са Ксавиер Конеса (Испания), Василис Косис (Гърция), Ерих Зеделмайер (Австрия) и Пиер Турини (Канада).