Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА защитава своя представител Донъли

ФИА защитава своя представител Донъли

35
0

В кратко съобщение ФИА отрекоха предположенията, че техен представител трябва да бъде освободен от позицията си заради неподходящо поведение.

Най-новата насока на развитие в настоящата политическа криза разкрива, че алиансът на отборите от Формула 1 – ФОТА – смята, че дясната ръка на Макс Мозли се е държал неправомерно по време на изминалата Гран при на Турция.

В писмото на ФОТА е казано, че е неподходящо за Алън Донъли – който също така е шеф и на тримата стюарди – активно да търси членовете на ФОТА и да изисква от тях да се откажат от своите условия и да потвърдят участие през 2010 година.

От ФОТА казаха, че Донъли също така се е опитал да „създаде лагер“ в рамките на ФОТА, като „представя по погрешен начин“ позицията на отборите по време на дискусиите в Истанбул.

Според британското издание „Гардиан“ ФИА са отговори със следното: „Ние напълно отхвърляме предположението в представения му контекст.“

Междувременно следващият важен краен срок е петък – първият ден от тренировките на Силвърстоун. Дотогава ФИА иска петте отбора, поставени в списъка като условни, да потвърдят безусловно участието си.

„Вестниците ще бъдат пълни с тези глупости, когато би трябвало да става дума за Бътън и за пилотите, които се надпреварват в Гран при на Великобритания“ – каза Марк Уебър.