Начало Автомобили Fiat 500L сред звездите на изложба на Реноар в Торино

Fiat 500L сред звездите на изложба на Реноар в Торино

74
0
Fiat 500L

Fiat 500L е една от звездите на изложба в Торино. Експозицията е в галерията за модерно изкуство в града и благодарение на около 60 платна се проследява креативния път на Пиер-Огюст Реноар (1841-1919) – един от основателите и водещи представители на импресионизма в историята на изкуството.

Fiat са спонсори на изложбата и благодарение на това получиха възможност да покажат 500L „City Lounge”. Автомобилът е комбинация от получилия почти легендарен статут стил на модела 500 и функционален италиански дизайн. Получилата се „алхимична” кола дава нови измерения на компактния клас. Тя представлява и съвсем нова концепция за градски автомобил в напълно различна от познатите досега форми.

От автомобилната компания дори са намерили допирни точки между модела си и изкуството на Реноар. Светлината и цветовете са сред основните елементи от палитрата на художника – по същия начин 500L изненадва със забележителната палитра, в която може да бъде поръчан. Възможни са 333 комбинации от 11-те основни цвята, 3 за покрива и 3 за джантите. Комбинациите по отношение на тапицерията са дори още по-големи.

Светлината също е значителна част от дизайна на автомобила. Той предлага най-добрата видимост в класа си, а изключителната яркост в пътническия отсек се дължи на стъкления покри (1,5 квадратни метра като площ и най-голям в категорията).