Начало Автомобили Fiat Chrylser ще инвестира над $770 млн. във фабриката си в южна...

Fiat Chrylser ще инвестира над $770 млн. във фабриката си в южна Полша

39
0
Fiat

Fiat Chrylser Automobiles ще инвестира около $773 млн. в подобрения за фабриката си в южна Полша, съобщи полското правителство.

Там компанията планира да започне производството на нов модел Fiat, който да замести субкомпактното Punto. Заводът в Тичи ще мястото, където ще се прави по-дългата и по-широка версия на миниколата 500, която се произвежда там. Новият автомобил може да се казва 500 Plus според информация на Аутомотив Нюз Юръп.

Инвестицията на автомобилния производител ще доведе до разкриването на 420 нови работни места. В момента в завода работят около 3000 души. Над 95% от произвежданите там коли се изнасят. Цялата инвестиция трябва да бъде осъществена до края на 2017 г., се казва още в информацията на полското правителство.

Fiat обаче се дистанцираха от оповестената новина, като заявиха, че нещата „все още не са финализирани в общата бизнес стратегия на компанията”.

Информацията за инвестиционни планове ще бъде оповестявана в отделни страни в подходящите моменти – се допълва в съобщението от фирмата.