Начало Автомобили Fiat и PSA/Peugeot Citroen ще продължат да произвеждат заедно ванове

Fiat и PSA/Peugeot Citroen ще продължат да произвеждат заедно ванове

184
0

Fiat и PSA/Peugeot Citroen ще продължат да си сътрудничат в производството на лекотоварни превозни средства въпреки алианца на PSA с General Motors. Двете компании правят Citroen Jumper, Fiat Ducato и Peugeot Boxer във фабриката във Вал ди Сангро в Южна Италия. Заводът е с най-високото производство на ванове в Европа с годишен капацитет от 250 000 броя.

Джойнт венчърът не е фиксиран във времето и понастоящем няма планове за някакви промени, потвърди говорител на PSA пред Аутомотив Нюз Европа.

– Сътрудничеството върви добре ще го продължим в бъдеще – бе заявено от Fiat.

Договорът е до средата на 2015 г., като и от двете компании отказаха коментар за възможно бъдещо развитие на ситуацията.

Лекотоварните модели са особено важни за автомобилните производители, тъй като годишните оперативни печалби от тях възлизат на 300 до 400 милиона евро за компании като Fiat, Renault, PSA.

На 20 декември пък PSA и GM подписаха договор за няколко джойнт венчър проекта. Това бе следствие от обявения на 29 февруари меморандум за бъдещ стратегически съюз между двата автомобилни производителя с цел намаляване на цените в Европа.