Начало Автомобили Фиат купи Бертоне

Фиат купи Бертоне

76
0

Офертата на Фиат S.p.A. за компанията Carrozzeria Bertone бе одобрена от италианския индустриален министър Клаудио Скаджола вчера.

Така в следващите три години Фиат ще може да инвестира 150 милиона евро в затрудненото предприятие за каросерии, създало линиите на едни от най-известните купета и кабриолети в автомобилната история.

Другите желаещи да закупят компанията бяха италианските предприемачи Джанмарио Росиноло и Доменико Ревильо.

Генералният директор на Фиат – Серджо Марчионе, твърди, че концернът се интересува най-вече от фабриката Турин на Бертоне.

Най-големият италиански автопроизводител обаче не съобщава какъв клас модели точно смята да произвежда в този завод. Единствените детайли, които Фиат съобщава относно това са, че компанията ще продава тези автомобили в Европа и Северна Америка.

Фиат вече държи контролния пакет акции от Крайслер Груп и смята наново да започне да предлага автомобилите с марка Фиат в САЩ от началото на 2011-та година. Марката Алфа Ромео, която също е собственост на Фиат, пък ще бъде върната на щатския пазар в крaя на 2011-та година.

В момента за Бертоне работят 1140 души, а според италианската преса Фиат ще използват фабриките на новата си придобивка за производство на всякакъв тип автомобили – от кабриолети до големи седани.