Начало Автомобили Fiat показа лицето на новия Fiat 500C он-лайн

Fiat показа лицето на новия Fiat 500C он-лайн

222
0

Днес се състоя официалната он-лайн премиера на дългоочаквания Fiat 500C на официалния сайт на модела www.fiat500.com. Световната публика ще може за първи път да се докосне до италианския чаровник на международния автосалон в Женева през март, преди да бъде пуснат в продажба в Европа по-късно тази година.

Оборудван с иновативната система Softtop – напълно сгъваем панорамен покрив – новият 500C е с размери като на базовия модел (3.55м x 1.65м x 1.49м) и ще бъде оборудван с двигатели 1.3 л. 75 к.с. Multijet съвместно с 5-степенна механична скоростна кутия, 1.2 л. 69 к.с. и 1.4 л. 100 к.с., с избор между механична или роботизирана Dualogic скоростнa кутия.

Задължителни характеристики са ненадминатата за сегмента грижа за пътниците и околната среда. Като доказателство за вниманието на компанията Fiat Automobiles към екологичните стандарти и непрестанно развитие, новият 500C предлага иновативната Start&Stop система за автоматично гасене и включване на двигателя. Приложението позволява при спиране и изключване от предавка, двигателят да спира и да се рестартира отново след включване на скорост.

В действителност 500C съчетава всички силни страни на базовия модел, най-висок клас системи по безопасност, 4-местно купе плюс мек, напълно сгъваем покрив. С изключително оригинален дизайн, мекият сгъваем покрив на Fiat 500C се откроява с усъвършенствана електронно управляема система за свръзка и инженерни решения за подобряване на качеството, като вградените високо разположени стоп светлини. В три цветови предложения – слонова кост, червен и черен, оригиналният мек таван може да се комбинира с няколко цвята на купето, два от които, перлен червен и сив, са създадени специално за новото кабрио.

500C е още едно доказателство за безспорното лидерство на Fiat в този клас, в който непрекъснатите иновации са гаранция за извоювани водещи позиции и стандарт. Моделът поставя нови стандарти по отношение на комфорт, безопасност, инженеринг, като в същото време запазва своя уникален и неподражаем италиански стил.

Чаровният мъник се очаква да пристигне и в България през 2009 г. Актуална информация – www.500.fiat.bg.