Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финал и за двата болида е целта на Лотус в Китай

Финал и за двата болида е целта на Лотус в Китай

58
0

И двете коли на Лотус да стигнат финала на надпреварата в Шанхай е основната цел на екипа на Тони Фернандес. Макар да се радва на новата си роля във Формула 1 и да се гордее с представянето на отбора си обаче, малайзиецът не забравя и това, че е шеф на авиокомпанията AirAsia.

– Истинска чест е да сме в Шанхай, тъй като Китай е център на един нов свят и е много важен пазар за AirAsia. Затова и винаги се вълнувам, когато идвам тук. За уникален тим като нашия – с азиатско-британски корени – предстоящата Гран при е специална, тъй като част от хората ни се гордеят с китайското си наследство. Знам, че всички ще се трудят за добро представяне и на пистата, и извън нея. Надяваме се да демонстрираме, че разполагаме с добра платформа за сътрудничество с университети, търговски партньори и бъдещи пилоти в Китай – коментира Фернандес преди уикенда на четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Техническият директор Майк Гаскойн допълни, че основната цел на Лотус е и двата болида да стигнат финала.

– След това ще обърнем внимание на подобренията, планирани за Барселона. Момчетата във фабриката се трудиха неуморно по пратените обратно части, за да ни ги върнат навреме. Темпото на колата ни досега е добро и смятам, че ще видим това и в Шанхай. Мисля, че опитът на пилотите ни ще помогне да градим върху чудесния си до момента старт – заяви Гаскойн.