Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финал в надпреварата е основната цел за Заубер

Финал в надпреварата е основната цел за Заубер

75
0

Доволни от промените в настройките на колите си останаха пилотите на Заубер, но въпреки това изкараха трудна квалификация в Монако.

– 15-и не звучи фантастчино, но всъщност съм удовлетворен от свършеното – заяви Педро де ла Роса. – Доста неща по автомобила са различни спрямо първите свободни сесии, като постигнахме възможно най-добри реглажи и баланс. Квалификацията при всички положения нямаше да е лесна за нас. Все още имам проблеми в нискоскоростните завои. Но дадох всичко от себе си и отборът също се справи много добре. Сега трябва да се концентрираме върху надпреварата и да я завършим – допълни испанският състезател.
Японският му съотборник е на позиция зад него и ще стартира 16-и, като той каза, че за него този уикенд е може би най-трудният до настоящия момент от сезона.

– Монако е изключително място, но очаквам да се представя значително по-добре в Истанбул. На пистата тук обаче всичко може да се случи в състезанието и ще направя каквото мога, за да се възползвам от всеки предоставил ми се шанс – каза още Камуи Кобаяши.

В С29 има потенциал за по-добри времена с няколко десети от секундата, смята пък техническият директор Джеймс Кий.

– С толкова трафик обаче не можахме да съберем най-добрите си фактори в един тур. Разликите са безкрайно малки, а утре трябва да финишираме и да извлечем максимума от ситуацията – заяви той.