Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финал в топ 5 е целта на Алонсо

Финал в топ 5 е целта на Алонсо

29
0

Да финишира в топ 5 е целта на Фернандо Алонсо (Рено), след като се нареди пети на стартовата решетка за надпреварата в Сингапур. Двукратният световен шампион даде шесто време в квалификацията, но класиралият се пред него Рубенс Барикело (Браун Гран при) е със санкция преместване в пет места назад заради сменена скоростна кутия.

Пета стартова позиция е добра за нас. Утре ще ни е трудно да се борим за подиума, но със сигурност финал сред първите пет е основната ни цел. Състезателното ни темпо не бе много добро по време на тренировките, така че това трябва да подобрим малко за утре. Иначе погледнато като цяло, можем да приложим защитна тактика и съм твърдо решен да браня минимум петото си място – обясни испанецът.

Шефът на Рено Боб Бел допълни, че във втория сегмент скоростта на Алонсо се е подобрила. Тимът не бе съвсем сигурен дали това се дължи на промяна в температурата или на натрупване на гума по трасето, но остана фактът, че балансът бе много добър.

Проблемите на Ромейн Грожан пък продължиха и днес. Той имаше проблеми със спирачките от началото на квалификацията, като отборът се опита да му помогне, но така и не намери решение.

– Не вярвам, че 19-и на грида отразява реалното ни темпо, така че се надявам в надпреварата да отбележа прогрес. Продължавам да съм оптимистично настроен и искам да натрупам ценен опит на тази толкова трудна писта – заяви младежът.