Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финансовите проблеми на Форс Индия се задълбочават?

Финансовите проблеми на Форс Индия се задълбочават?

46
0
бокс,Форс Индия

Около екипа на Форс Индия почти непрекъснато витаят слухове за финансови проблеми, които се задълбочиха особено много миналата седмица с информацията, че пилотите на отбора Пол ди Реста и Нико Хюлкенберг вероятно не са получавали заплати до момента през 2012 г. Съсобственикът и шеф на тима Виджай Маля има грижи с авиокомпанията си Кингфишър, но отрича категорично те да влияят негативно на тима.

Последните новини обаче са, че другите съсобственици от Сахара също имат неприятности.

Сахара са получили съдебно нареждане да изплатят 3 милиарда долара на малки инвеститори. Причината се корени в методите на компанията (поддържаща освен това националните отбори на Индия по крикет и хокей) за набиране на средства. Според съда става дума за $3,18 млрд., които от Сахара взели с метод, неотговарящ на съответните осигурителни практики.

Отговарящата за подобни сделки организация вече наредила връщането на сумата заедно с 15% лихва. От Сахара обжалвали пред индийския Върховен съд и от там потвърдиха решението с допълнението трансферите да бъдат извършени в рамките на три месеца.

Основаната от Субрата Рой Сахара фирма купи дял от Форс Индия през 2011 г. Слухове твърдят, че единствено банкови преводи от тази компания държат тима над водата, тъй като Маля не се справя с финансирането.

Междувременно мениджърът на Хюлкенберг Тимо Ганс заяви, че спекулациите относно пилотските заплати са само слухове:

– Чудя се откъде идва тази информация. Може би хората знаят повече от нас?

Имената на Ди Реста и Хюлкенберг са сред спряганите за заместник на Фелипе Маса във Ферари от догодина.