Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Ферари изобщо не са ми се обаждали

Фисикела: Ферари изобщо не са ми се обаждали

48
0

Джанкарло Фисикела обясни, че въпреки настойчивите слухове, той не е осъществил връзка с Ферари относно евентуалното му ангажиране в тима преди домашното му състезание. Въпреки, че италианецът признава, че това би била сбъдната мечта за него, той е сигурен, че това не са нищо повече от спекулации.

„Има наистина много спекулации по тази тема. Мисля, че има много слухове и аз видях името си начело на списъците навсякъде, но Ферари не са ми се обаждали за нищо. Ако ми се бяха обадили, щях да кажа нещо, но не съм имал контакт с тях. Аз съм пилот на Форс Индия и това е.

Мислех, че Лука ще се справи доста по-добре от това, въпреки че не бе карал в последните няколко месеца, но той изпитваше големи трудности. Очевидно върху него имаше голямо напрежение заради новата писта и всичко останало. Най-вероятно тук (в Белгия) ще се справи по-добре, но той ще трябва да покаже доста голямо подобрение спрямо последното състезание“, обясни Фисикела.

Негов мениджър в момента е Енрико Занарини, който преди време бе мениджър и на Еди Ървайн по времето, когато той караше за Скудерията. Дали обаче тези връзки с Ферари могат да помогнат на Фисикела за евентуално негово ангажиране в тима?

„Той има много приятели. Но и аз също имам много приятели – Стефано Доменикали и дори Лука Ди Монтеземоло, но никой не ме е питал нищо, нито за договора ми, нито за евентуално състезание за вбъдеще, като например Монца или някое друго. Така че засега нищо не се е случило, но ще се радвам да ми се предостави тази възможност“, добави италианският пилот.