Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела гони край на черната си серия

Фисикела гони край на черната си серия

32
0

Джанкарло Фисикела планира да сложи край на серията отпадания, които му се струпаха през последните няколко състезания. Италианецът е решил да направи това с помощта на Гран при на Франция, въпреки че пистата Маникур реално не му допада.

За последен път състезателят на Форс Индия е завършвал състезание в Барселона в края на април.

„Маникур всъщност не ми допада особено” – казва Фисикела. „Това е пистата, на която имах един от най-големите си инциденти през 2002 година. Наложи ми се да пропусна състезанието след инцидента в тренировките. Затова и определено нямам много добри спомени.”

„Освен това не мисля, че самата писта е кой знае какво предизвикателство. Но както знаем – в нашата работа трябва да се примиряваме с хубавото и лошото.”

„При нормални условия би трябвало да завършим, но това не ни се е случвало в последните три кръга. Все още съм разочарован за Канада, тъй като не успях да покажа потенциала си на писта, която толкова обичам. Поне пред нас има още състезания и още шансове да се представим добре.”

Съотборникът му Адриан Сутил също иска да се реваншира за последните две състезания, в които също не завършва. Той обаче има едно предимство пред съотборника си и това е, че трасето му допада.

„Всъщност Маникур доста ми харесва. Знам, че на много пилоти не им харесва, но за мен това е една от любимите ми писти” – казва германецът. „Надявам се да събера нови приятни спомени от Франция. Последните две състезания бяха малко разочароващи заради резултатите, като две отпадания никога не са нещо хубаво. За сметка на това бяхме доста бързи в самите състезания.”

Сутил е уверен във възможността да се представи на ниво на френското трасе, за което това е последно състезание от Формула 1.