Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела и Форс Индия изживяват мечта

Фисикела и Форс Индия изживяват мечта

54
0

След изненадващия си полпозишън Джанкарло Фисикела не само не потъна в надпреварата за Гран при на Белгия, а постави под сериозно напрежение изпреварилия го с KERS-а си Кими Райконен (Ферари). Според мнозина на Спа-Франкоршамп излизането на кола за сигурност заради меле в първата обиколка е основната причина италианецът да не спечели още по-шокираща от първата позиция на грида победа. И второто място на подиума обаче бе повод за празненства във Форс Индия.

– Още един велик ден и невероятен резултат. Ако бяхте питали отбора дали ще са щастливи, ако завършим осми, щяха да се съгласят веднага. Второ място е мечта! А аз даже съм леко разочарован, тъй като чувствах, че можем да спечелим. Бях по-бърз от Кими, движейки се зад него, но задминаване бе невъзможно заради KERS-а. Но резултатът си е фантастичен! – отново се усмихваше широко Джанкарло.

За Адриан Сутил радостта от постижението на целия отбор бе примесена с лично неудовлетворение:

– Лично аз изпитвам леко разочарование, тъй като някой ме удари в първия завой и състезанието ми на практика приключи там. Мисля, че беше [Фернандо] Алонсо – закачи задната част, завъртя ме и предното крило се счупи. А болидът бе бърз…

Въпреки всичко щастието от подиума завладя отбора на Форс Индия. Шефът и собственик на екипа Виджай Маля гордо посочи, че това са първите точки, спечелени от индийски тим в историята на Формула 1.