Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела недоволен от подновяването на договора на Барикело

Фисикела недоволен от подновяването на договора на Барикело

67
0

Звездата на Джанкарло Фисикела във Формула 1 още не е изгряла в целия си блясък. В това са убедени всички специалисти в Гран при. Италианецът стартира в тима на Минарди, където бързо направи впечатление и бе привлечен в Джордан. Последва трансфер в Бенетон, който вече се движеше по низходяща линия. След превръщането на тима в Рено, французите имаха интерес към Фисикела, който изглеждаше много добре на фона на Бътън. Беше му предложен договор за една година, но италианецът държеше на по-дълготраен контракт и се върна отново в Джордан.
Едва на състезанието в Австрия, италианецът успя да покаже, че може да постига добри резултати със слаби болиди. Договорът на Фисикела е за три години, но в него има опция да напусне тима при изгодно предложение от голям отбор. Определено 29 годишният италианец е таял надежди да бъде привлечен като заместник на Рубенс Барикело във Ферари.
„Това, че Барикело преподписа с Ферари определено не е добра новина за мен. Ако има някакъв шанс да карам за тях това определено ще е след 2005 г. поради някаква определена причина те не искат да привличат италианец в отбора, което за мен е странно. Мисля че ще свърша добра работа, ако карам за Ферари. Хората мислят, че ние италианците сме много емоционални, че сме хора с прекомерен латино темперамет. Специално за себе си мога да кажа, че съм един от най-спокойните пилоти в падока. Рубенс е много по-емоционален от мен.“