Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Нямам съмнение за място през 2009 година

Фисикела: Нямам съмнение за място през 2009 година

51
0

Джанкарло Фисикела настоява, че той със сигурност ще остане в тима на Форс Индия въпреки споразумението на тима с Макларън Мерцедес.

„Виджай обяви пилотската двойка през октомври в Китай. А аз имам доверие на хората, които ми се доверяват” – каза Фисикела за официалния сайт на Формула 1. „Бях подписал двугодишен договор, който бе разгледан през септември покрай споразумението с Макларън. С няколко думи – отборът ми предложи по-добра кола с различен пакет.”

„Приех предложението им, като между състезанията в Сингапур и Китай двете страни подписаха новия документ. Затова и д-р Маля направи официално съобщение в Шанхай” – добавя италианецът.

Въпреки че шефът на тима, Виджай Маля, каза, че Фисикела и Адриан Сутил ще останат и през следващия сезон, спекулациите за тяхното бъдеще бяха доста интензивни, след като Педро де ла Роса тества за индийския отбор.

Форс Индия подписа техническо споразумение с Макларън и Мерцедес, в резултат на което базираният в Силвърстоун отбор ще ползва немски двигатели през 2009 година.