Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: объркахме нещо при конструирането на R27

Фисикела: объркахме нещо при конструирането на R27

49
0

Джанкарло Фисикела призна, че екипът му Рено е поел по грешен път при конструирането на R27.
###
Джанкарло Фисикела призна, че екипът му Рено е поел по грешен път при конструирането на R27. Преди сезона италианецът е очаквал да бъде един от претендентите за титлата, но вместо това сега му е трудно дори да си представи, че ще се качи на подиума.
„Аеродинамиката не е правилна. От моя гледна точка, ще бъде по-добре да се концентрираме върху болида за 2008 г. Така, че да не губим време за развитието на кола, която имаше проблеми още с появяването си. Сега, по време на тестовете отново се завръщаме към чертожната дъска, защото определено сме сбъркали нещо при конструирането. През последните няколко седмици обаче най-накрая започнахме да разбираме проблемите. Точно както и Макларън, и ние изпробвахме колата на летище преди предстоящия старт”, заяви Фисикела.
За да се справят с част от трудностите, инженерите на Рено са разработили ново предно окачване за надпреварата в Испания. Целта е то да се сработи по-добре с гумите Бриджстоун. Според Фисикела обаче подобренията са твърде малко и истинският проблем е шасито.
Нещо повече, италианецът призна: „Нашият тим направи нещо погрешно, вината е наша. Дори обмисляхме дали да не се върнем към колата от 2006 г., но с тези гуми това нямаше да доведе до никъде.”