Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела официално в Рено

Фисикела официално в Рено

49
0

Договорите вече са подписани: Джанкарло Фисикела напуска тима на Заубер в края на сезона и ще кара за тима на Рено през 2005 г. и 2006 г. Официалното потвърждение дойде във вторник вечерта.
Така Фисикела ще замени своя сънародник Ярно Трули, който още по време на Гран при на Германия обяви, че напуска сегашния си тим. Президентът на Рено, Патрик Фор, все пак подчерта, че решението да не бъде продължен договора на Трули е бил взето много трудно. През тази година Трули е единственият пилот, освен Михаел Шумахер, успял да спечели победа в Гран при – при това на престижното състезание в Монако.
Недоволство от представянето на Ярно Трули се надигна след грешката му в последната обиколка по време на състезанието във Франция. В домашното състезание за Рено италианецът позволи на Рубенс Барикело да му отнеме третата позиция в последния завой преди финала.
“Взехме под внимание цялостното представяне на Ярно”, заяви Фор. “Той свърши много добра работа за нашия тим, за което ние изразяваме нашето уважение. Грешката му във Франция също бе взета под внимание, защото просто не можем да я изтрием. Шефовете на тимовете обаче решават, кое е най-доброто решение за постигане на поставените цели и ние направихме това решение.”
“Не заемам тази длъжност, за да печеля популярност”, продължи Фор. “В последно време ни липсваше динамика и агресивност, и аз мисля че Джанкарло ще ни върне тези липси, за да можем да постигнем целите си – да станем шампиони при конструкторите през следващата или през 2006 г.”
За момента изглежда, че Трули най-вероятно ще премине в тима на Тойота и ще стане съотборник на Ралф Шумахер.