Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Перфектно състезание!

Фисикела: Перфектно състезание!

57
0

Истинско парти се развихри в бокса на Рено след финала на Гран при на Малайзия и церемонията по награждаването на победителите. Успехът бе първа двойна победа за отбора като конструктор от Гран при на Франция през 1982 г. и втора в историята на френския тим.

Победителят Джанкарло Фисикела благодари веднага на екипа си:

Перфектно състезание. Изтощително от физическа и умствена гледна точка, но аз бях уверен и се чувствах доста комфортно. Балансът на болида бе фантастичен. След първия ми питстоп гумите малко се късаха, но нищо повече. Страхотно е, че инженерът ми се качи на подиума (Ален Перман, на последната снимка – б.р.) и искам да благодаря на целия тим на Рено.

Беше наистина много, много горещо – в средата на надпреварата вече си изморен и дори ти минава през главата, че може да не успееш да завършиш. Затова е важно да си концентриран, само да натискаш и да не губиш фокуса си.


Съотборникът му Фернандо Алонсо не се оплакваше от второто си място. Въпреки че колата му очевидно бе достатъчно бърза, за да се бори за победата, вчерашният проблем със системата за дозареждане го прати назад на грида и намали шансовете му за успех. С брилянтен старт обаче испанецът от седми бе трети в първия завой след старта и от там нататък реално имаше една цел – да изпревари Дженсън Бътън.

Колата беше страхотна от самото начало. Исках да изпреваря максимум пилоти в първия завой и натиснах много късно спирачките, минавайки от външната страна. Беше рисковано, но реално това бе единственият ми шанс да ги задмина. После защитавах позицията си от Марк (Уебър – б.р.), но след онзи момент състезанието бе много по-лесно – обясни Алонсо.

С осемте точки, спечелени днес, Фернандо води след два старта в класирането при пилотите с 18 точки. Звездата на Рено заяви, че е доволен от развитието на нещата в състезанията досега.