Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела прави своебразен юбилей в Монако

Фисикела прави своебразен юбилей в Монако

50
0

Джанкарло Фисикела каза, че се надява да отпразнува старт номер 200 във Формула 1 със спечелването на поне една точка.

Своебразният юбилей за състезателя на Форс Индия ще бъде този уикенд. Италианецът направи своя дебют през далечната 1996 година с тима на Минарди.

35-годишният пилот подчертава, че е точно толкова мотивиран, колкото е бил в първото си състезание. Надеждата му е да отпразнува постижението си със спечелване на първата си точка за този сезон.

„Монако ще бъде моят старт номер 200 и определено имам усещането, че дебютът ми бе преди толкова много време. Но и сега съм толкова добър и уверен, колкото тогава” – каза Фисикела в прегледа на тима преди надпреварата в Монако.

„Ще бъде трудно да се подобри рекорда на Рубенс от 257 старта, но определено имам едно усещане на задоволство от това постижение, с което много малко пилоти могат да се похвалят. Още по-приятното е, че имам да давам още много и съм все така мотивиран.”

„Прекрасно е да отпразнувам това на Монако, тъй като това е най-страхотната писта в света, една от любимите ми, тъй като едно трасе с много завои по принцип си е нещо страхотно. Тук феновете са толкова близо до колите, а и пилотите са много близо до истинската атмосфера.”

„Няма две мнение, че това е най-доброто място за празнуване – и се надявам, че ще можем да отпразнуваме и един добър неделен резултат.”

„Имал съм добри резултати в Монако, но конкретно миналата година бе много хубаво, тъй като станах четвърти, когато никой не го очакваше. И това беше резултат, от който тимът определено се нуждаеше.”

„Ако трябва да сме реалисти, тази година не можем да се надяваме за четвърто място, като целта ми една точка – всичко друго, което успеем да извлечем, би бил чист бонус. Имаме нов аеродинамичен пакет, който безспорно ще ни помогне. Но цялото състезание си е лотария, така че трябва да имаме и късмет.”

Съотборникът му Адриан Сутил също няма търпение да се състезава в княжеството, особено с оглед на първото си място в съботната тренировка миналата година.

„Монако е една от любимите ми писти, това е първото улично трасе, по което ще караме тази година” – казва германецът. „Това е изключително специално място с уникална атмосфера, случват се много неща наоколо и пистата е просто фантастична.”

„Определено го очаквам с нетърпение и въпреки че миналата година не успяхме да завършим, реално това бе един от най-успешните ми уикенди. Беше ми толкова приятно, когато видях името си срещу Р1 (първа позиция) в събота – никой не го очакваше. За мен това беше много важно, като показахме на хората, че сме сериозни по отношение на това, което правим.”

„Тази година имаме по-добри коли и се надявам да се справим успешно. Може да бъде доста трудно, ако завали, но нямам нищо против, както видяхме и миналата година. За мен бе важно да завърша в Турция, тъй като сега щяхме да сме навъртели повече километри, а и щеше да ми помогне на увереността. Сега мисля, че трябва да останем концентрирани и да се борим за добри състезания, да вършим добре работата си и да постигаме добри резултати.”