Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела смята , че 2009-та може да се окаже страхотна възможност за...

Фисикела смята , че 2009-та може да се окаже страхотна възможност за Форс Индия

37
0

Като бивш пилот в тима на Рено и настоящ на Форс Индия Джанкарло Фисикела е изпитал и двете крайности във Формула 1 през последните няколко години. Но през 2009-та италианецът се надява да се завърне отново в по-предните редици, благодарение на новия технически партньор на Форс Индия, а също така и на новите обширни промени в правилника.

Миналата година отборът обяви, че прекратява договора си с Ферари за снабдяване с двигатели, за да осъществи новото си партньорство с Макларън, точно по времето, когато влизаха в сила новите правила за сликовете и намалените нива на аеродинамично притискане.

Имаме по-голям шанс в сравнение с миналата година, но никой не знае до какво ще доведат новите правила,”,
казва италианецът в изявление, публикувано на официалния сайт на Форс Индия.
Всичко би могло да се промени, особено с въвеждането на сликовете и различните нива на притискане. Мисля, че е много важно да направим добра кола съобразно тези правила и да я пуснем възможно най-скоро на пистата със сликове. С новото партньорство мисля, че това е една страхотна възможност за нас.

След като през 2007-ма година завърши осми в шампионата като пилот на Рено, през изминалата година Фисикела беше 19-ти, като най-добрият му резултат бе 10-то място на испанската Гран При. С 13 сезона зад гърба си италианецът е привикнал както към възходите, така и към паденията във Формула 1 и сега той е уверен, че предстоят по-добри резултати.

Миналата година нямахме късмет да отбележим точки за отбора”,
добави той.
Toва със сигурност не е резултатът, на който се надявахме, но ние трябва да се надяваме, че когато се появят възможности през 2009-та година, ние ще сме там. Беше трудно психически, но всеки път, когато седна в кола давам всичко от себе си – това е работата ми, така че трябва да я свърша възможно най-добре. Просто се надявам, че ще разполагаме с по-добра кола за 2009-та година!

Най-вероятно Фисикела и съотборникът му Адриaн Сутил ще трябва да изчакат до март месец, за да тестват колата на Форс Индия за 2009-та година за първи път, тъй като тима все още работи по интегрирането на компонентите от Макларън-Мерцедес в VJM02.