Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела спокоен за бъдещето си във Форс Индия

Фисикела спокоен за бъдещето си във Форс Индия

27
0

Джанкарло Фисикела каза, че не се притеснява за бъдещето си с тима на Форс Индия, въпреки че Педро де ла Роса тества за базирания в Силвърстоун отбор.

Испанският тест пилот на Макларън се присъедини към Форс Индия за втория и третия ден от тестовете в Барселона, с което събуди спекулации, че може да стане бъдещ състезател на индийския тим. Форс Индия подписаха споразумение с Макларън и Мерцедес, като британският тим потвърди, че ще дава напътствия за пилотите на отбора на Виджай Маля. Самият Маля обаче вече бе потвърдил, че през 2009 година за тях ще продължат да карат Фисикела и Адриан Сутил.

Съответно италианският ветеран каза, че има договор за 2009 година и съответно не се притеснява за бъдещето си.

„Не съм притеснен, не мисля, че има някакви проблеми” – каза Фисикела пред „Гадзета дело Спорт”. „Подписах договор за още една година, като Виджай Маля потвърди, че пилотите за 2009 година оставаме ние със Сутил.”

Същевременно обаче де ла Роса намекна, че е възможно споразумение и с него.

„Каквото има да става, ще стане. Работата ми е да тествам с Макларън, така че съм много благодарен, че имах възможността да тествам за Форс Индия” – казва испанецът.

„Това бяха два интензивни дни, в които тествах хиляди неща. Опитът ми казва обаче, че не трябва да се изхвърлям в надеждите си.”