Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Трябва да довършим започнатото!

Фисикела: Трябва да довършим започнатото!

46
0

Първи полпозишън постигна отборът на Форс Индия във Формула 1 днес на белгийската писта Спа-Франкоршамп благодарение на Джанкарло Фисикела. 36-годишният италианец спечели шокираща първа позиция – четвърта в кариерата му – след като бе най-бърз и в първия квалификационен сегмент. Радостта на индийския тим бе още по-голяма след стабилното представяне на Адриан Сутил. Германецът не стигна топ 10, но е 11-и пред пилоти на значително по-силни отбори.

– Това е една от любимите ми писти, справял съм се добре тук и в миналото, а съм сигурен, че и утре ще сме конкурентоспособни. Въпреки всичко не очаквах да съм на полпозишън! Чувствам се невероятно, като в мечта! Щастлив съм за себе си, за отбора, за механиците и инженерите, които свършиха фантастична работа. Сега само се иска не само да взема точки. Стигнахме толкова далеч, трябва да довършим започнатото! – сияеше Фисикела.

Сутил поздрави съотборника си, като изрази лекото разочарование от собствената си позиция.

Не можах да използвам пълноценно меките си гуми. По-твърдите бяха далеч по-добри за колата ми – не знаем защо, но ще проверим. От 11-о място все още мога да мисля, че точките са възможни – допълни той.