Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Засега нямаме шанс за точки

Фисикела: Засега нямаме шанс за точки

24
0

Джанкарло Фисикелa признава, че тимът на Форс Индия все още не е готов да се бори за точки – но той и съотборникът му, Адриан Сутил, са уверени, че колата има по-голям потенциал от предшественика й.

Базираният в Силвърстоун тим трябваше да промени доста колата си, след като постигна техническо споразумение с Макларън Мерцедес. Междувременно и двамата пилоти на Форс Индия твърдят, че на VJM02 му липсва притискане, но поне предоставя добра база за развитие.

„Нуждаем се от повече притискане, но поне имаме ясна насока за развитие и това според мен е много положително“ – каза Фисикела. „Смятам, че е прекалено рано да се надяваме на точки, но трябва да поддържаме темпото си, да анализираме данните си и да внедряваме нови части.“

Сутил е съгласен с оценката на съотборника си, подчертавайки, че действително основният дефект на колата е липсата на притискане.

„Тази година знаем накъде да се развиваме“ – казва той. „Миналата година имахме проблеми навсякъде, а сега проблем е само притискането. Нуждаем се от повече сцепление в завоите. Знам, че отборът вече развива някои подобрения, така че на този етап от сезона съм обнадежден. Колата определено има потенциал.“