Начало Автомобили Фискер ще представят новата си алуминиева рама в Женева

Фискер ще представят новата си алуминиева рама в Женева

30
0

Фискер Аутомотив ще представят изцяло новата си алуминиева рама, чиято структура ще бъде базата за серийния хибрид Карма. Дебютът естествено ще се състои на автосалона в Женева след малко повече от 10 дни.

Очаква се производството на Карма да започне през май, а в своя прес-релийс Фискер твърдят, че твърдостта на рамата е същата като при всички останали модерни спортни автомобили, независимо, че става въпрос за доста едро четириврато купе.

„Основните ни приоритети, докато създавахме новата алуминиева рама за Карма, бяха тя да има изключителна торсионна твърдост, но и да може лесно да се модифицира, за да пасва на различните моделни варианти на Карма.

За пример ни служеха някои от най-добрите автомобили и затова успяхме да създадем изцяло нова алуминиева рама, която ще предлага изключително изживяване на човека зад волана“, заяви шефът на компанията – Хенрик Фискер.

Рамата определено изглежда доста футуристично, а предната част е разделена на няколко гнезда, като по този начин пътниците са по-добре предпазени при силен челен удар.