Начало Други Флат-Аут с официално изявление по повод инцидента на Мемориал Валерий Великов

Флат-Аут с официално изявление по повод инцидента на Мемориал Валерий Великов

270
0

Екипът на Флат-Аут разпространи днес официалното си становище по повод инцидента, в който неговия пилот Николай Георгиев излетя от трасето стана причина за предсрочното прекратяване на планинското изкачване Мемориал Валерий Великов.

При инцидента пострадаха шестима човека, които бяха откарани в болницата в Шумен, където на пострадалите беше оказана първа помощ. На мястото на инцидента отидоха директора на състезанието Димитър Георгиев и спортния директор Васко Христов.

Заслужава си да бъде отбелязан факта, че освен професионалната подготовка на варненци за състезанията, този клуб е първият в страната, който взима позиция при инцидент с негов състезател.

 

Ето и пълният текст на разпространеното от Флат Аут становище: 

Официално изявление  във връзка със състезателен инцидент в първи кръг от шампионата по планинско изкачване „Валерий Великов“ – Шумен

Състезателен инцидент с участието на пилот от АСК „Флат-Аут“ прекрати първия кръг от шампионата по планинско изкачване „Валерий Великов“ – гр. Шумен. 

На 15. 04. 2018 г., малко след 14:45 часа, състезателен автомобил № 12, управляван от пилота Николай Георгиев, в момент на ускорение се удря в бордюр, завърта се и влиза странично в публиката. В резултат на това, по официална информация, са пострадали шест човека на възраст между 23 и 53 години, като пет от тях са откарани в болница.

Прегледани и освободени за домашно лечение са четирима от ударените зрители. Към настоящия момент, само едно от лицата – 43-годишен мъж от гр. Шумен, е оставен под лекарско наблюдение в МБАЛ Шумен. За неговото лечение от АСК „Флат-Аут“ сме осигурили финансова помощ в размер на 2000 лева.

Николай Георгиев е член на сдружение „Автомобилен спортен клуб Флат-Аут“ от самото му учредяване. Той е на 45 години и вече втора година се състезава за нашия отбор. През този период е записал участия и победи в 11 надпревари.

За опита му, зад волана на неговия автомобил, говорят и двете призови места в годишното награждаване на Българска федерация по автомобилен спорт: 

ІІ място, годишно класиране, клас HC2 – Шампионат по затворен маршрут и писта /2017г./

ІІ място, годишно класиране, клас HC2 – Шампионат по планинско изкачване /2017г./

От ръководството на АСК „Флат-Аут“ заставаме зад Николай Георгиев, т. к. той е пилот с богат опит и доказан професионализъм. Изразяваме и своята подкрепа по отношение организатора на състезанието – АСК „Стари столици – 2002“. Техният дългогодишен професионален опит в организирането на подобен тип мероприятия и своевременна реакция спомогнаха бързото овладяване на ситуацията.

От автомобилен спортен клуб „Флат-Аут“ сме съпричастни с пострадалите и им желаем бързо възстановяване. В случай, че някой от тях има нужда от допълнително медицинско лечение или рехабилитация може да се обърне към нас за съдействие. 

С уважение:

Петър Обретенов,

председател АСК „Флат-Аут“