Начало Рали Фолксваген и Ожие готови за последното предизвикателство преди дебюта на Поло R...

Фолксваген и Ожие готови за последното предизвикателство преди дебюта на Поло R WRC

41
0
Себастиен Ожие

Последният кръг от световния рали шампионат поставя началото на много важен период от малко над два месеца за Фолксваген. След Испания тимът на концерна ще има само 66 дни преди официалния си дебют във WRC с новото Поло R WRC в Монте Карло.

Преди това обаче предстои финалното участие на Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа с Шкода Фабия S2000 в тазгодишното първенство, в което те записаха наистина изключително представяне. Заедно с тях ще е вече двукратният IRC шампион Андреас Микелсен (с нов навигатор – Мико Маркула).

Фолксваген Моторспорт изкара интересна и полезна година в шампионата – коментира моторспорт шефът на концерна Йост Капито. – Резултатите ни често бяха изумителни и показват колко добре се адаптира екипът към конкретните условия. Естествено, че искаме нещата да се развият по този начин и в Испания. След 11 победи в класа ни досега, да ги направим дузина би сложило подходящ финал на работата ни.

Ожие харесва много рали Испания, твърдейки дори, че това е едно от любимите му състезания, тъй като се кара и на асфалт, и на чакъл.

Това прави надпреварата изключително предизвикателство за пилотите, но точно това ми допада. Миналата година нямах никакъв късмет – два пъти пуках гуми, имах проблеми с двигателя. Сега нещата трябва да се развият по-добре. 2012 г. беше интересна за мен, въпреки че не карах WRC автомобил. Надбягването в S2000 бе чудесен опит. Освен това искам да благодаря на отбора си и на Шкода за подкрепата. След рали Испания ще се съсредоточим изцяло върху първото си участие с Поло R WRC – допълни французинът, който в Сардиния стана първият пилот с автомобил Супер 2000, печелил отсечка срещу съперниците с WRC коли.

За Микелсен това ще е седмо участие в първенството тази година. За последно норвежецът е карал в Испания през 2008 г., когато обаче надпреварата бе само на чакъл.

Освен това за първи път ще работя с Мико Маркула като навигатор. Благодаря на Ола за невероятните изживявания. Сега нямам търпение за новото предизвикателство с Мико. Основната ни цел ще е да изградим добър ритъм, но и да се движа възможно най-близо до Себастиен като в предишните стартове – обясни Андреас.