Начало Рали Фолксваген не са застраховани от проблеми, убеден е техническият шеф на екипа

Фолксваген не са застраховани от проблеми, убеден е техническият шеф на екипа

41
0
Себастиен Ожие

Техническият директор на Фолксваген Франсоа-Ксавие Дьомезон е убеден, че екипът му трябва да е предпазлив в очакванията за представянето си през настоящия сезон, въпреки постигнатите до момента успехи.

Отборът има три поредни победи благодарение на Себастиен Ожие (в Швеция, Мексико и Португалия) и темпото му е впечатляващо.

Поло R WRC взе подиум още в дебюта си в Монте Карло (пак с Ожие), но въпреки това Дьомезон настоява да се внимава с целите, особено след техническите проблеми в колите и на французина, и на Яри-Мати Латвала в последния ден на рали Португалия.

Не забравяйте, че ние се учим тази година. Хората очакват пълна издръжливост, а ние всъщност се състезаваме в едва петия си старт с тази кола и не е възможно да не очакваме абсолютно никакви проблеми. В спорта ни не съществуват чудеса. Не мисля, че ще имаме същите проблеми като в Португалия, но това не означава, че няма да се сблъскаме с каквито и да са грижи с автомобила. Засега например не знаем какво ще е поведението през водно препятствие например – обясни той.

Техническият директор допълни, че е намерено решение за проблема с Поло-то на Ожие, случил се в предходната надпревара. И трите коли (заедно с тази на Андреас Микелсен) са преминали пълна техническа проверка.